Klik voor een groter formaat: Avignon bij nachtKlik voor een groter formaat:  chateau ChateaurenardKlik voor een groter formaat:  ploegenKlik voor een groter formaat:  Kerstavond

De loop van de rivieren en heuvelruggen is altijd van strategisch belang geweest. Dat vind je b.v. terug in de kleurrijke geschiedenis van de Provence. Veel van dit erfgoed is bewaard gebleven. Verdedigingswerken, aquaducten, op hellingen gebouwde dorpen, etc. Architectuurgeïnteresseerden kunnnen hun hart ophalen, b.v. aan Romaanse bouwkunst.

Een Kerstmis meemaken in de Provence is een aanrader. Oude tradities die jammer genoeg in Nederland verloren raken, leven hier nog volop. In veel kerken zijn kerststallen te bewonderen en wordt tijdens de kerst-mis een herderspel opgevoerd.

In de Franse revolutie waren de kerken gesloten en kon men geen kerststallen meer bezichtigen. De mensen zijn daarom zelf kerststallen gaan maken met als figuren de zgn Santons. Dit zijn kleine figuurtjes van ongebakken klei, die vrolijk beschilderd zijn. Deze 'Santoùn (Provençaals voor 'kleine heilige') wordt nog steeds gemaakt.

De werkpaarden van vroeger worden in ere gehouden. Vanaf het voor- tot het najaar zijn er dorpsfeesten die laten zien hoe er met de paarden werd gewerkt. Speciale evenementen worden georganiseerd rond oude ambachten in traditonele kleding.

Alles bij elkaar is er veel te zien in de omgeving. Maar ook de natuur en de schone lucht zorgen er voor dat jullie verblijf bij ons zeker aangenaam zal zijn. Dichtbij vinden jullie wandelroutes, zwembad, natuurbad, golfterrein, viswater.


 

onze camping het klimaat in de Provence de omgeving suggesties voor uitstapjes praktische informatie externe links